НОВИНИ


Мирчев, ДБ: Редовно правителство трябва да има, избори на прага на зимата ще бъдат много лош изход

17 3091 07.11.2022
Мирчев, ДБ: Редовно правителство трябва да има, избори на прага на зимата ще бъдат много лош изход
Ивайло Мирчев

Редовно правителство трябва да има, избори на прага на зимата ще бъдат много лош изход за страната. Това каза в отговор на въпрос на БТА народният представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.


Според него в рамките на две години път пъти избори няма да доведат до нищо по-добро. „С всеки изминал предизборен вот става все по-зле и все по-трудно да се формира правителство. Трябва да се опитаме да направим правителство, без обаче това да е на всяка цена и за сметка на нашите принципи и на това, което сме обещали на хората в предизборната кампания“, каза Мирчев.

 

Той добави, че ако няма редовен кабинет това означава, че трябва да се забрави за влизането на България в Шенген и в еврозоната. Връщането на хартиените бюлетини Мирчев определи като неприятен акт, който по думите му ще върне изборните измами. Той заяви, че с цел да се предотвратят манипулациите при отчитането на изборните резултати “Демократична България” ще предложи въвеждането на преброителни центрове. Според народния представител обаче това няма да е изгодно за много партии, защото няма да могат да контролират вота. „Надявам се предложението ни да бъде прието от другите политически сили, а това, което зависи от нас, е да го облечем добре в законова форма“, допълни Ивайло Мирчев. 

 

Разградският депутат откри днес приемна за граждани в лудогорския град. Той обясни, че на срещата си с жители на областта са направени първите стъпки по поетия по време на предизборната кампания ангажимент в община Самуил да има аптека. Обсъден е и въпросът за отворената отново програма за саниране на жилищни сгради.

 

От „Демократична България“ е поставен въпрос пред регионалния министър и е получен вече отговор, който ще бъде предоставен на Общината, за да може тя по-добре да се справи с проекти и в Разград да се санират възможно повече жилищни блокове, каза Мирчев. Той добави, че хората се оплакали и от високата цена на водата. „Ще изпратим запитване до регионалното министерство какви са възможните за Разград варианти хем да няма проблем с водоснабдяването, хем цената да падне, или поне да се задържи в годините“, допълни Ивайло Мирчев.

 

Народният представител каза още, че освен в приемната, която се намира в ж.к. „Освобождение“ 69, офис 2, приземен етаж на блока зад клиника „Вита Медика“ той ще провежда среща с граждани и виртуално. Това според него ще облекчи хората в лошо време или епидемии да ходят в определен час до определено място, а и ще им пести време.  Адресът на виртуалната приемна може да бъде взет от сайта на „Демократична България“ и в уговорено време депутатът ще осъществи връзка по някоя от платформите – skipe или viber. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама