НОВИНИ


Нямахме и 100 секунди: Донев бесен за обвиненията към служебния кабинет заради смъртта на граничаря Бъчваров

5 3680 09.11.2022
Нямахме и 100 секунди: Донев бесен за обвиненията към служебния кабинет заради смъртта на граничаря Бъчваров

Бесен се оказа служебният премиер Гълъб Донев заради обвиненията, отправени към неговия кабинет, по повод смъртта на граничаря Петър Бъчваров. Той бе убит по време на инспекция по границата с Турция, а по-късно двама души бяха задържани за случилото се. Трагедията обаче не мина без политически изказвания и обвинения, отправени най-вече от ГЕРБ, по чието време граничната ограда е построена.


Премиерът Гълъб Донев заяви в началото на заседанието на МС, че убийството на границата е задействалo лавина от версии, предположения, анализи и коментари. И обвинения, и прехвърляне на отговорност. Кабинетът почете с едноминутно мълчание паметта на загиналия граничен полицай.

 

“Служебното правителство носи своята отговорност за разрешаване на наследените кризи вече месеци. Толкова време мина от 2 август. Припомням, че обикновено 100 дни е време, в което едно редовно правителство има привилегията да разполага с кредит на доверие. Служебното правителство нямаше даже и 100 секунди“, добави той.

 

"Политическите изказвания по повод инцидента на границата смущават с безпаметност. Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицай е с цел да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат партиите в момента - да съставят редовно правителство и да приемат неотложните закони. Когато говорим за сигурността на границата, говорим за националната сигурност и суверенитет. Всяка неточна дума срещу границата е изстрел срещу авторитета на България”, каза още Донев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама