НОВИНИ


Демерджиев: Убийците на граничаря не са били наркотрафиканти или каналджии

3 3218 09.11.2022
Демерджиев: Убийците на граничаря не са били наркотрафиканти или каналджии
Иван Демерджиев

Двамата задържани за убийството на полицай Петър Бъчваров край Елхово се занимават с престъпна дейност, но тя не е каналджийство, нито трафик на дрога, по-скоро става въпрос за трафик на хора. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев след поклонението пред загиналия в родния му град. Покойният униформен бе награден посмъртно с почетен знак на МВР трета степен.


Демерджиев потвърди, че арестуваните са братя. „Не са искали да минат през браздата, чакали са други свои жертви”, каза още министърът. Но не даде повече подробности, тъй като те все още са следствена тайна.

 

Такива били и мотивите за действията на нападателите, макар че те вече били почти напълно изяснени.

 

"Гилзите, намерени на българска територия, са от автомата, с който е отвърнал оцелелият при стрелбата наш военнослужещ", каза още Демерджиев

 

"С ловна пушка е бил убит граничния полицай. Фаталните изстрели са дошли от турска територия и няма никакво съмнение по този въпрос. Те са дошли от ловна пушка", уточни още той.

 

"Турците са взели сериозни мерки и натискът през последната нощ е спаднал в пъти", каза още Демерджиев.

 

„Ще подам оставка, само ако президентът или българските граждани я поискат. До момента такива искания не съм получил", заяви министърът. „Заварих „Гранична полиция” в много тежко състояние. Не може всички проблеми да се пренасят върху действащото ръководство на МВР”, категоричен бе Демерджиев.

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама