НОВИНИ


И от БСП поискаха оставката на шефа на МВР

2 2872 09.11.2022
И от БСП поискаха оставката на шефа на МВР
Иван Иванов

Депутатите от БСП поискаха оставката на министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев. На брифинг в парламента Иван Иванов от Левицата каза, че е очевидно несправянето на политическото ръководство на МВР.


Логично е в тази ситуация (убит граничар на браздата ни с Турция – б.р.) да се поеме персонална отговорност. Президентът да предприеме тези действия, ако самият министър не счита за необходимо да понесе лична отговорност“, каза Иванов.

 

„Нашата оценка за ръководството на Министерството на вътрешните работи е негативна още от провелите се избори, защото считаме, че не беше упражнен необходимия контрол и МВР на практика абдикира от този процес", обясни позицията на партията си Иванов.

 
"В частност случилото се на границата между България и Турция, това е сериозен удар върху държавността и върху авторитета на Министерството на вътрешните работи. Факт е, че откакто служебният кабинет управлява, мигрантският поток е изключително засилен. Имаме два сериозни инцидента, завършили трагично със смърт“, допълни депутатът от Левицата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама