НОВИНИ


Радев отказал на ”Възраждане” всичко, което Костадинов поискал при консултациите

6 4176 09.11.2022
Радев отказал на ”Възраждане” всичко, което Костадинов поискал при консултациите

Радев порязал ”Възраждане” за всичко, което коментирали на ”Дондуков 2”. Това стана ясно от думите на Костадин Костадинов, лидер на партията. Формацията е поискала държавният глава да инициира референдум за еврото, но той отказа още в публичната част на консултациите. Освен това от ”Възраждане” са поискали Радев да сезира Конституционния съд за решението на Народното събрание за изпращането на военна помощ на Украйна, както и да сезира КС за решението за допълнителните изтребители Ф-16.


“Ще говорим с всички, които присъстват в Народното събрание. Имаме готов състав на кабинет и поискахме третия мандат. Има партии, с които не бихме разговаряли. Да не забравяме партиите, които не отговарят на българската Конституция, като ДПС. Това е партия, която е създадена на етническа основа”, посочи Костадинов и допълни:

 

“На останалите въпроси, които коментирахме, получихме отрицателен отговор, за съжаление. Поставихме въпросите за референдума, тъй като извън възможността 48 депутати да внесат предложение, другата е в ръцете на президента, а той каза, че няма как да подкрепи такава идея на този етап. Ще направим инициативен комитет за събиране на подписи”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама