НОВИНИ


Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат

3 3295 10.11.2022
Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат
Кирил Петков

Ние от началото сме казали и няма да се изметнем - ще бъдем конструктивна опозиция, първи мандат няма да подкрепим. Това коментира пред журналисти в парламента Кирил Петков, съпредседател на ”Продължаваме Промяната”.


Той обясни, че когато вторият мандат дойде при тях ще направят най-отговорната коалиция, която могат. "Но, докато това се случва - целият народ в момента чака да има бюджет. Трябва да има увеличение на минималната работна заплата, на пенсиите. Да имаме данъчните кредити и всички важни политики, които сме казали", категоричен бе Петков. Според него би било пагубно, ако се продължи със съществуващия бюджет при настоящата инфлация.

 

"Ами, ако не се сформира кабинет с първия мандат - това означава, че този бюджет може да стои до април - май, което е недопустимо", посочи Петков, цитиран от БТА.  Той призова партиите за отговорност и да разделят двете задачи, като се фокусират върху бюджета.

 

"Ние винаги сме водени от принципа да решаваме проблемите на хората и да си спазваме обещанията. Няма как с тези предизборни обещания ние да дадем подкрепа за правителство, в което ГЕРБ е участник - в първия, втория или третия мандат", обясни съпредседателят на ПП.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама