ГЛАСЪТ


Гледахте ли Бойко по телевизията? Змея 33 години чака някой да го утрепе, но няма кой

21 33448 10.11.2022
Гледахте ли Бойко по телевизията? Змея 33 години чака някой да го утрепе, но няма кой

България при управлението на Борисов бе с пубертетна демокрация, с остракизъм по съветски: слушкай и плащай, защото иначе ще изпратим товарищ прокурор и ще ти избие зъбите. И така 12 години. Днес има отчетно-изборно събрание, на което партии обсъждат тактиката как да утрепят змея, който тормози народа. Сам народът ги бил избрал да водят тази битка. А змеят, както знаем, мака някой да го приключи вече 33 години и все не се получава...


Гледахте ли Борисов по бТВ тази сутрин? Ако сте пропуснали, направете си труда да го видите в интернет. Заслужава си. Точно 33 години след вътрешно-партийния преврат в БКП, бившият премиер Борисов показа нагледно, какво сме успели да сътворим като народ, нация, държава и общество за три десетилетия. Едно чудовище – това е продуктът на българския преход. Не, не субектът от Банкя е самото чудовище – той е логото. Етикета. Рекламата. Кожата или обвивката – както искате го наречете. На онова злокобие, което ченгета, партийни сатрапи и мутри ни сервираха като демокрация.

 

Няма да се спирам на демокрацията и нейният дълъг и криволичещ път от Перикъл до наши дни. Във всичките й форми, грешки и прогреси тя е обратното на всичко, което олицетворяваше Борисов  в т.нар. интервю. Монологът, прекъсван свенливо от водещия, бе конструиран върху платформата: аз съм най-добрият, само аз мога да управлявам държавата. Обвивката на мутро-съветско-мафиотския модел го заяви гордо и самоуверено. Обвини всички във всичко и изтъкна себе си като единствения спасителен пояс за удавника-българин. Така разбрахме, че „Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се“, както твърдеше Остап Бендер, а е в ръцете на Бойко Борисов.

 

Обезверено население, умишлено насърчавано към неграмотност и опростачване, докарано до състояние на безсърдечност, егоцентризъм, заблуди, неспособност да съпреживява и да се разкайва. Замаяна глутница, която постоянно си търси водач. Нашенецът през тези години така и не промени стадното си мислене и не осъзна простата истина, че всеки трябва да разчита на собствените въможности, образование и сили, а не на държавата, каквото й да включва това понятие. Властта само трябва да следи за спазване на законите и правилата. нищо повече. Но при Борисов тя се превърна във тотално владеене на държавата и населението. Аморфната част от хората бе лесно манипулирана, което спомогна да се реализират всички тъмни планове на задкулисието. Така стигнахме до съчетанието алчен, хитър и брутален. Докато другите народи крачеха, падаха, ставаха и продължаваха напред, нашият народ се вторачи в миналото на разпадналия се съветски строй, под зоркото око и внушения на руската и българската посткомунистическата пропаганда.

 

Който прозря сатанинския замисъл за затриване на България, си грабна шапката и раничката и се изнесе накъдето очите му видят. Но не в Русия – такива идиоти няма дори в оределите чугунени редици на бузлуджанци…

 

Мракобесието роди и мита за световна конспирация срещу българите. Световното тайно правителство нацелило точно България, защото била център на вселената, тук се родила епичната мъдрост (на фона на саунтрака на Орфей…) – въобще един тон невероятни глупости. Защото българинът обича друг да е виновен. Той е гениален и специален, но империалистическите гадове не го признават от завист. Зад тези митове и мъгли крадците във властта грабиха, рекетираха и шантажираха.

 

Триумф на примитивизма.

 

Борисов ви дойде като дюшес на табла: показа ви, че простак и тарикат може да се изкатери до пълновластен господар на цяла държава. Древна, с култура, но без научени уроци от историята. Неговият пример даде невиждан размах на разпада на ценности и деморализацията на още непроходилото общество, най-вече на неговия елит.

 

С появата си по бТВ Бойко Борисов ни каза три неща: от бай Тошо насам нищо не се е променило; мат’ряла не става за нищо, щом аз му станах премиер три пъти; и така ще бъде и занапред, защото сте кофти мат’рял.

 

За да е унижението на нацията пълно той се закле, че нямал нито пачки, нито златни кюлчета, работил само за народа, не се е чувал с Иван Гешев от години, направил от България процъвтяваща държава, уредил с Ердоган намаляването на миграционния поток и пр. Забрави да спомене, защо сме на дъното на Европа по всички показатели, но това е досадна дреболия за него? Освен това ритал  футбол, защото си е свършил перфектно работата.

 

Това е резултатът: Борисов – вожд и учител на българския народ.

 

И знаете ли - това ви харесва.

 

Борисов е хитър. Той усеща българите със сетивата си. Ще приласкае с мазни обещания този и онзи и като нищо можем да го видим отново на върха във властта. А докопа ли я пак, ще мачка с нея чаршафите като с онази Мата Хари, дето засне гол в спалнята в "Бояна". В секса с властта той няма скрупули.

 

Какво ни чака? Със сигурност зима...

 

Огнян Стефанов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама