НОВИНИ


След месеци в пристанището на Мариупол: Отплава корабът “Царевна”

1 3221 10.11.2022
След месеци в пристанището на Мариупол: Отплава корабът “Царевна”

Русия е разрешила българският кораб "Царевна" да напусне Мариупол. Това съобщи специализираният сайт за корабоплаване Maritime в четвъртък. Новината потвърди и Николай Стефанов от фирмата-оператор на кораба във Варна.


"Царевна" прекара осем месеца в пристанището на Мариупол и не можеше да напусне заради войната. В подобна ситуация беше и "Рожен", на борда на който имаше български екипаж. Той отплава от пристанището в Черноморск в началото на август.


Част от екипажа на "Царевна" успя да се евакуира, четиринадесет български моряци и един украинец, които пристигнаха във Варна на 18 април. На борда на кораба останаха петима души, в това число и капитанът му.


В момента "Царевна" се намира в в Керченския проток и изчаква, след което ще продължи пътя си към България. Очаква се да акостира във Варна в петък. Според Стефанов обаче не е ясно колко време ще отнеме на плавателния съд да премине през протока и е възможно да отнеме повече време. До края на деня ще има яснота кога "Царевна" ще пристигне във Варна. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама