НОВИНИ


Лелята на Александър: Възмутена съм, не може да призовават бащата да се яви на детектор на лъжата

1 3425 13.11.2022
Лелята на Александър: Възмутена съм, не може да призовават бащата да се яви на детектор на лъжата
Елисавета Ваклинова

Възмутена съм от всички коментари във Фейсбук. Не може да призовават бащата да се яви на детектор на лъжата, при положение, че той отглежда детето сам. Той е трудно подвижен, с детска церебрална пареза. Отглежда го сам и полага неимоверни усилия за това дете, то ходи на училище.


Това каза по БНТ Елисавета Ваклинова -  леля на издирвания под дърво и камък Александър, който страда от аутизъм. "Надявам се, че детето има много добре развито чувство за съхранение и това да му помогне някъде да се е скрило и да се предпази по този начин. Бащата полага грижи. Водил го е на какви ли не доктори и професори, на логопед ходи редовно. Той, по принцип, ни е правил такива забежки. Бягал е и после се връща, търси ни. Никога досега не се е губил по този начин. Съмнявам се, че би потърсил помощ от друг човек, просто защото контактите с непознати хора са му трудни", каза лелята на Александър.


Властите призовават всеки, който забележи момчето, да се обади на полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.

 

"Цялата нощ продължи операцията в гората с пак огромен брой служители, пак със специализирана техника. Вие вчера заснехте хеликоптера - доста дълго време обхождаше гората с термокамерата. За съжаление, все още няма никакъв резултат. Днес също ще продължи през целия ден. Призовавам всички доброволци, които идват днес в нашия град, всички преничани, които се включват в издирването, по-скоро да се насочим в града. Нека се обиколят всички къщи, да се помолят собствениците да си проверят неизползвани помещения в дворовете, гаражи, все пак това дете може да се е скрило някъде", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.


От вчера е активирана и системата "Амбър Алърт" за изчезнали деца. Във Фейсбук и Инстаграм ГДБОП публикува линк със снимка на изчезналия Александър, който се вижда от потребителите на двете социални мрежи в радиус от 200 км от мястото на изчезването му. Публикацията е и на аглийски, като има освен снимка на момчето и линк с информация на български, както и телефон на МВР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама