НОВИНИ


Бебе пада в нужник, спасяват го

5 6882 29.07.2010
Бебе пада в нужник, спасяват го

Бебе се роди в селска външна тоалетна в шуменското село Каспичан. То оцеля във WC-то около 2 часа, докато местен лекар не го извадил.



Това описва вестник Труд. Във вторник следобед родилката Анелия Ангелова, майка на три деца, имала силни болки в корема и не разбрала, че това са контракции.

Нещо падна вътре...

“Викам си, че е голяма нужда, и отидох към клозета. Там още с по-силни болки почнаха и напъни. Не можах да разбера какво стана, но нещо изведнъж падна вътре. Бебе падна, но не чух да плаче”, разказа майката от болничното легло. 26-годишната Анелия се изплашила от кръвта, която потекла от нея, и не могла да помръдне. В същото време край къщата минавала съседката Бедрие. Родилката я извикала и тя й се притекла на помощ. Пренесла я до къщата и звъннала на тел.112. Към мястото веднага потеглил екип от спешна помощ в Нови пазар и кола на Гражданска защита - Шумен.

25 минути копаене


Д-р Христо Василев пристигнал първи на мястото. Щом чул детския плач от селската тоалетна, веднага започнал да търси лопата и осветление. В къщата обаче нямало нито ток, нито вода. А лопата взели от съседката Стефка Недева. Около 25 минути били нужни на медицинския екип да разкопае отвън тоалетната, за да стигне до фекалната яма и да спаси бебето. “Помислих, че голямото й момиченце е паднало в тоалетната, не знаех, че е бременна”, разказа съседката Стефка. Когато отишла в двора на родилката, новороденото било извадено. “В ей тая кофа беше, а докторът се мъчеше да го мие. Не вярвам да е искала да го убие”, обясни жената. Към 19,30 ч бебето било прието в шуменската болница. Дежурната сестра едва издържала на гледката. Разнасяла се ужасна миризма, а лекарят спасител и фелдшерката с него били целите във фекалии. Мъничето нямало травматичви увреждания. Сърчицето му работело добре. Тежало 1,9 кг и според д-р Севдалина Стойкова се е родило в 8-ия месец от бременността. Малката героиня била настанена в кувьоз и е на лечение с антибиотици. Лекарите се притесняват да не развие инфекции от бактериите, сред които е престояла дълго.

Миглена или Клозета

“Няма да я взема, нямам пари”, каза майката. Тя едва си спомни какво име е дала на бебето - Миглена. А персоналът в шуменската болница вече шеговито нарича малката Клозета. Анелия се настанила преди 2 месеца в къщата с трите си деца и мъжа си Христо, без да плаща наем. Според нея обаче Христо не е баща на Миглена. Понеже и през май имала цикъл, не подозирала, че толкова скоро ще ражда. Според лекарите майката има силна анемия, а от загубата на кръв хемоглобинът й паднал още и ще трябва да бъде спасена с кръвопреливане. “Не искам вече деца”, категорична бе родилката, но не знаеше как ще се пази от бременност. Обясни, че разчита на 105 лв. детски надбавки и храни децата си с хляб, боб и картофи. Съселяни на Анелия от Каспичан разказваха, че била грижовна майка, водела децата на градина и не вярваха нарочно да е пуснала бебето в тоалетната. Полицията обаче извършва проверка по случая и след раждането съдебен лекар е прегледал Анелия. “Можеш да родиш бързо, бе. Мойто второто за нула време като футболна топка го изкарах”, коментираше вчера на селския мегдан съселянката на родилката Калина Илиева. (Труд)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама