НОВИНИ


Вицепрезидентът: Необходима е координация на грижите за хората с аутизъм

0 2705 14.11.2022
Вицепрезидентът: Необходима е координация на грижите за хората с аутизъм
Вицепрезидентът Илияна Йотова

В Плевен се провежда III международна конференция за аутизма и Форум на качеството на социалните услуги в България. Конференцията е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. В нея участват водещи специалисти от България, Европа и Америка.


Вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че е необходимо институциите, които са призвани да се грижат за тези случаи, да имат координирани действия помежду си.

 

В началото на конференцията Илияна Йотова изрази тревога за случващото се с 12-годишния Александър от гр. Перник, който страда от аутизъм:  "Но аз се питам преди да се случи тази история с малкия Сашко - не казвам още трагедия, защото много се надявам, че ще намерят детето и ще си свършат работата органите, които са призовани за това. Както виждате и много доброволци се включиха, но днес тази конференция е един добър повод да поговорим за това дали като институции, като гражданско общество сме готови, за да посрещаме подобни случаи и моят отговор е "Не".


Илияна Йотова очерта и необходимостта от мрежи в страната за грижи с комплексен характер за хората с аутизъм: "Как да се направи така, че институциите, които са призвани да се грижат за тези случаи, да имат своите координирани действия помежду си".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама