ЪNDERGROUND


Полицаят Янко Серафимов с подкупа, остава в ареста

0 4582 15.11.2022
Полицаят Янко Серафимов с подкупа, остава в ареста

Обвиненият за подкуп служител на ”Гранична полиция” Янко Серафимов остава в ареста. Съдът посочи, че има опасност Серафимов да извърши нови престъпления, както и да възпрепятства обективния ход на разследването.


Вчера Серафимов не се яви в съда, защото се оплака от болки в крака и беше транспортиран по спешност в болницата на МВР. Днес оттам излязоха с официално становище, че 57-годишният служител на "Гранична полиция" няма нужда от операция по спешност на раната на крака, а само от компреси и ластичен чорап.

 

Неговият адвокат Бойко Найденов, каза, че клиентът му е незаконно задържан за повече от 72 часа. Съдът обаче отрече това твърдение. Това, че липсват категорични доказателства за взимането на подкуп от 2000 лв. също не беше прието от съда за истина. Съдията посочи, че на 11-ти ноември, обвиняемият се е срещнал с един от свидетелите по делото до сградата на бул. "Мария Луиза". Тогава със специално разузнавателно средство е установено, че са налице доказателства началникът на сектор в "Гранична полиция" да е взел подкуп.

 

Според съда има опасност Серафимов да извърши нови престъпления, както и да възпрепятства обективния ход на разследването, като организира срещи и разговори между него и други участвали в деянието, за което е обвинен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама