НОВИНИ


Никола Стоянов: Тенденцията се обръща и инфлацията пада

4 3496 18.11.2022
Никола Стоянов: Тенденцията се обръща и инфлацията пада
Никола Стоянов

Когато стъпихме в длъжност, наша цел бе да намалим цените. Тенденцията се обръща и инфлацията спада. Опитваме да затвърдим тези резултати.


Това каза министърът на икономиката


При дървения материал виждаме покачващи се цени. Вчера направих кръгла маса, канейки всички участници в сектора. Стигнахме до идеи в сектора. Две неща - намалено предлагане има заради стара заповед- подписал я е Христо Бозуков - служебен министър на земеделието. Има повишено търсене при дървата за огрев с два-три пъти. Нормално е. Истината е, че мерките е трябвало да се предприемат по-рано.

 

Разбрах, че е намален дърводобива с такава заповед и липсват кадри - няма достатъчно дървосекачи. Нивото на дърводобива е от преди Втората световна война, както казват от бизнеса. Т. е доста сме изостанали там.  В момента сме увеличили максимално добива на дърва за огрев. За мен е важно дървообработващата промишленост да има суровина. Опитваме да завземем нови пазари. 


Отстъпката от 25 ст. - към края на ноември парите ще бъдат изчерпани. Служебното правителство предложи алтернатива да не се дават пари от бюджета, а да се изземе свръхпечалбите на фирмите за горива. Важно е народните представители какво ще решат, но това е нашето предложение. Може от два-до три пъти са се увеличи помощта. 


Ако се забрани износа на продукти на рафинерията, трябва да се увеличат цените на горивата. Не очаквам покачване цената на горивата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама