НОВИНИ


ГЕРБ хвърлят 1,2 милиарда лв. за президентска кампания?

16 6027 30.07.2010
 ГЕРБ хвърлят 1,2 милиарда лв. за президентска кампания?

Преди традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа, лидерът на червените спря в Казанлък и нападна управляващите:


"ГЕРБ правят най- скъпата президентска кампания за 1.2 милиарда лева". Освен това младежите от БСП дискутираха какъв е пътят на лявото. Участваха над 100 представители на Младежкото обединение от цялата страна, председателят на НС на БСП Сергей Станишев, членовете на ИБ Деница Златева, Антон Кутев, Корнелия Нинова и евродепутът Кристиан Вигенин.

Дискусията започна с филма „Бузлуджа - пътят към една мечта", в който младежите правят паралел между мечтите на основателите на социалистическото движение и мечтите на съвременните млади. Председателят на Младежкото обединение Явор Гечев откри срещата с прочит на Програмата на левицата от преди 119 г. Нека направим така, че БСП да изглежда по начина, по който си я представяме в мечтите си, каза той.

Каузата на лявото през 21 век е първата тема, по която дебатират участниците. Панелистите Михаил Мирчев, Татяна Буруджиева и Теофан Германов сблъскаха позициите си по темата има ли и какво трябва да бъде бъдещето на лявото и на БСП. Лявото залага на общото благо и екипността, а дясното- на индивидуализма, светкавичното забогатяване и икономическия растеж на всяка цена. Това беше първото твърдение, с което Михаил Мирчев се обърна към участниците. Не е нормално голямата част от младите, интелигенцията и синдикатите да са откровено десни, нахъсани и агресивни, добави той.

Лявото е в криза не само в България, а в цяла Европа, каза Теофан Германов.

Кауза за мен е как си представяме България, каза политологът Татяна Буруджиева. Каузата дава логика на нашите компромиси. Хората не желаят да живеят в неравенства. Лявото е в криза заради визията. Тя изглежда точно така, както изглеждат всекидневните ни мечти - без грандиозни думи, но с ясни резултати.

Председателят на НС на БСП Сергей Станишев каза на младите хора, че каузата се отстоява всеки ден в политиката, която води БСП. Каузата на левицата е справедливостта и солидарността в обществото, които в днешната ситуация при управлението на ГЕРБ са невъзможни, изтъкна Станишев. Той припомни на младите социалисти, че големите поразии в най- новата ни история са ставали по време на управлението на десницата. Станишев се възмути от безпрецедентния страх, който се насажда в обществото и посочи за пример последното варварство на полицията, която заради поръчано такси преби и арестува невинни хора. Според Станишев най- страшно е посегателството срещу духовността в България. Кампанийните действия на управляващите, които имат за цел единствено публичния си рейтинг, ще се окажат най- скъпата президентска кампания, правена досега на стойност 1.2млрд.лв, коментира Сергей Станишев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама