НОВИНИ


Ив. Петков, БСП: Хакерските атаки продължават

1 2992 18.11.2022
Ив. Петков, БСП: Хакерските атаки продължават

Депутатът от БСП Иван Петков разкритикува Министерството на електронното управление. Той посочи, че хакерските атаки продължават и работата на министерството не е ефективна.


Народният представител от БСП Иван Петков отправи упрек към Министерството на електронното управление, че някъде "еднолично се взимат решения за блокиране на 45-те хиляди IP адреса за тези атаки". Повод за това са хакерските атаки от 15-ти октомври 2022г., които засегнаха множество уебстраници на български институции.

 

Петков припомни, че една от основните цели на Министерството на електронното управление е да има повече сигурност на работата на държавната администрация в дигиталното пространство, както и на всички дружества, които я обслужват. 

 

Според Петков възниква въпросът "колко ефективни защити притежаваме като държава". Той потърси обяснение от министъра на електронното управление: "На какво основание са блокирани 45-те хиляди IP адреса през февруари и провеждан ли е одит за ефективността на предприетите мерки, особено предвид факта, че отново сме свидетели на атаки от руски IP адреси", попита социалистът.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама