НОВИНИ


В деня на празника на пехотата ген. Атанас Самандов остро към министъра на отбраната

16 10982 19.11.2022
В деня на празника на пехотата ген. Атанас Самандов остро към министъра на отбраната
Атанас Самандов

Г-н министър, България има ли достатъчно финансови средства за да подържа съвременна авиация и флот? През 2004г. г. се закупиха вертолети, транспортни самолети, учебни самолети ... Какви оперативни способности се постигнаха и колко от тях сега са в летателна годност? В последните 20 години НЩ и НО бяха все от ВВС - генералите Михов, Колев , Симеонов, Попов. С вижданията, които налагаха за развитие на въоръжените сили, провалихте и Сухопътни войски.


Това пише генерал-майор от резерва Атанас Самандов.


Тези , които изпълняваха и изпълняват всички международни политически ангажименти на държавата - в Ирак, Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово. Вътрешни задачи по прикритие на държавната граница и помощ при промишлени и природни бедствия. Докато не се фокусирате върху развитието на СВ няма да имаме Армия, категоричен е опитният командир.


Горд съм, че 32 години от живота си посветих на Сухопътни войски в гарнизоните Елхово, Гоце Делчев, Карлово, Благоевград, Пловдив , София. Започнах като младши лейтенант до ген. майор през длъжности командир на взвод, рота, батальон,полк, бригада, дивизия, на оперативните сили, специални сили, началник на щаба на СВ и зам. командващ, пише още той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама