НОВИНИ


Лорер за изявлението на ГЕРБ за ”Джемкорп”: Пушилка с димки

3 3253 21.11.2022
Лорер за изявлението на ГЕРБ за ”Джемкорп”: Пушилка с димки
Даниел Лорер

Пушилка с димки – така Даниел Лорер нарече изявлението на ГЕРБ от неделя, че меморандумът с ”Джемкорп” не е бил прекратен от кабинета ”Петков”.


"Цялата пресконференция на ГЕРБ по отношение на "Джемкорп" беше само пушилка и дим, в който да се каже нещо лошо за "Промяната", за да прикрием отстъплението на лидера след това, защото той после излезе и каза "Абе всъщност май сте прави, няма да го внасяме тоя Изборен кодекс в неделя". Отстъплението беше прикрито с една димна завеса около един несъществуващ казус", посочи Лорер в ефира на Дарик радио.

 

Той обясни, че мемурандумът с "Джемкорп" е незадължаващ. Той не задължава нито България да предостави някакви мощности в енергетиката на "Джемкорп", нито "Джемкорп" да закупи или вземе такива. "Този меморандум декларира намеренията на "Джемкорп" някой ден, ако решат, да участват в състезание по инвестиции в българските енергийни мощности", уточни Лорер.

 

Според него ГЕРБ няма да могат да излязат от политическа изолация с първия си мандат. "Това би било рисковано за останалите участници в парламента. Ако ГЕРБ успеят да създадат собствено правителство, ние сме обещали на нашите избиратели да бъдем конструктивна опозиция – това означава, че когато такова правителство предлага политики, които са в синхрон с това, което "Продължаваме промяната" смята, че е важно за българското общество и икономика, ние ще ги подкрепим", каза Лорер.

 

Той уточни, че за втория мандат от ПП ще предложат правителство на малцинството, подкрепено от ДБ, което ще има много ясна програма.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама