НОВИНИ


Болницата във В. Търново ще гарантира заплатите на персонала

0 2832 21.11.2022
Болницата във В. Търново ще гарантира заплатите на персонала

Инспекцията по труда задължи областната болница във Велико Търново да гарантира на персонала си минималната работна заплата, ако дружеството изпадне във финансови затруднения. До промените в правилника за заплатите се стигна след протеста на медиците през октомври.Те настояват за по-високи възнаграждения.


Медиците от болницата във Велико Търново са с основни заплати. Те са два пъти по-ниски от предвиденото в колективния трудов договор, както и в рамковото споразумение за сектора.

 

Това мотивира медицинските работници да протестират на 4-ри октомври. Инспекцията по труда отиде на проверка в болницата. Предприеха се и промени в правилника за работните заплати в лечебното заведение. Сега се гарантира  минималното възнаграждение, ако болницата изпадне във финансова криза. 

 

Приетите текстове трябва да защитят правата на работещите, посочват от КНСБ. Изпълнителният директор на великотърновската болница д-р Красимир Попов посочи, че дружеството е финансово стабилно и няма забавяне в изплащането на възнагражденията. Очаква се те да бъдат повишени при предстоящото увеличение на парите по клиничните пътеки.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама