НОВИНИ


Кабинетът прие План за интегрирано гранично управление

1 2814 23.11.2022
Кабинетът прие План за интегрирано гранично управление
Гълъб Донев

Министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев приеха План за 2022 г. за изпълнение на целите от Националната стратегия за интегрирано гранично управление на България 2020-2025 г., съобщиха от Министерския съвет.


Това става след като България загуби трима полицаи от септември до сега, които се опитваха да предотвратят нелегалния мигрански наплив към страната ни.

 

Документът е готов от 8 септември т.г. в рамките на проведено редовно заседание на Националния съвет по миграция, граници, убежища и интеграция (НСМГУИ). Това е според Националната стратегия за интегрирано гранично управление и механизъм за отчет.

 

НСМГУИ, като постоянно действащ колективен консултативен орган към МС, е създаден с правителствено постановление от 2019 г. Заложената задача на структурата е формулиране и координация на изпълнението на държавните политики в областта на миграцията, границите, убежището и интеграцията.

 

Към съвета действа постоянна стратегическа група „Интегрирано гранично управление“, която отговаря за изпълнението на стратегическите приоритети в областта на граничното управление, включително и чрез изготвяне на планове за действие и отчети за тяхното изпълнение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама