НОВИНИ


На Мондиала ”Селесао” ше има тежък балкански тест срещу Сърбия

0 3015 24.11.2022
На Мондиала ”Селесао” ше има тежък балкански тест срещу Сърбия

„Селесао“, който е считан за един от основните фаворити за спечелването на Мондиала, ще има тежък балкански тест на старта в лицето на Сърбия в късния мач от програмата днес.


Южноамериканците са най-титулуваната нация със своите пет трофея. От последния обаче изминаха 20 години. Тимът остана непобеден в груповата фаза на последните пет турнира, като не успя да спечели в едва три срещи. Друг любопитен факт е, че Бразилия е единственият отбор, който е взел участие на всички 22 Мондиала до този момент.


Бразилци и сърби се изправиха в решителния трети рунд от групите преди четири години в Русия. Тогава сърбите отстъпиха с 0:2 и останаха на третото място. Интересно е, че с тях в група тогава също бе и Швейцария, която продължи към осминафиналите.


Формата на двата отбора е доста добра. Бразилия губи изключително рядко, като последното поражение бе преди 16 месеца на финала за Копа Америка от големия враг Аржентина. От юни насам тимът е изиграл четири контроли, които спечелиха и така са в серия от седем поредни успеха. Сърбия пък спечели промоция в Лига „А“ от Лига на нациите, а преди броени дни демонстрира атакуваща мощ при 5:1 над Бахрейн, пише още Гонг.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама