НОВИНИ


Политологът Д. Ганев:Битката до изборите ще е - кой ще е виновен, че България е на автопилот

1 3369 25.11.2022
Политологът Д. Ганев:Битката до изборите ще е - кой ще е виновен, че България е на автопилот
Димитър Ганев

”Битката оттук нататък до евентуални предсрочни парламентарни избори, които вероятно ще са средата на март, ще бъде битка на интерпретациите кой е виновен за това, което се случи в последните няколко месеца. А именно - защо оставихме държавата на автопилот, защо оставихме държавата без редовно правителство при серия от предизвикателства, като Украйна и социално-икономическата ситуация. Кой е виновен за това?


Това заяви политологът Димитър Ганев.


Голяма част от ходовете, които наблюдаваме в момента - и предложението на ГЕРБ за кабинет, и предложението на ПП и ДБ за правителство на малцинството са форма на това да кажат - не сме ние виновни, ние искаме правителство. А обективната политическа логика отдолу говори, че на никой не му се плаща тази висока цена, особено в този момент, в който се намираме", каза още той в предаването "Панорама" по БНТ.

 

"Синдромът на българската политика, който ние сме виждали неведнъж, е чакането да стане чудо. Всъщност, това месиянство в българската политика произтича именно от това - ето сега тук ще дойде един човек, дали ще бъде цали или някой друг, на който ние ще му гласуваме цялото доверие и той ще дойде и ще ни оправи", допълни Ганев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама