НОВИНИ


Нинова прозря фалшификации на последните избори

19 3791 27.11.2022
Нинова прозря фалшификации на последните избори

Корнелия Нинова стана още един глас от редиците на червените, които заговориха за изборни измами. Според лидерката на левицата е имало фалшифициране на последните избори. Нинова призова органите и прокуратурата да се самосезират. 


По време на дебатите в Народното събрание преди дни Георги Свиленски от редиците на БСП заяви, че от "Продължаваме промяната", че са "откраднали изборите" и затова няма да изтеглят предложението си за въвеждане на смесено гласуване, с които се връща хартиената бюлетина. 

 

“Показахме разминавания между протокола от машината и протокола от преброяване на разписките. Разликите са от по 5-6 гласа, но си представете какъв е общият резултат при 12 000 секции“, посочи Нинова на брифинг.

 

Тя заяви, че е свидетел на разговора между Кирил Петков и Георги Свиленски, на който е било предложено законопроектът да бъде изтеглен в замяна на предоставяне на кодовете от машините. 

 

Именно за тези твърдения Петков ще съди Свиленски, който обаче посочи, че има “два реда свидетели” на тези думи. 

 

Досега преговори за правителство с партията на Кирил Петков и Асен Василев не са водени. Нинова посочи, че все пак има надежди за кабинет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама