НОВИНИ


Вероятно до два месеца ще отвoри основната част на ”Арена Бургас”?

4 2938 28.11.2022
Вероятно до два месеца ще отвoри основната част на ”Арена Бургас”?
Иван Шишков БГНЕС

До два месеца може да бъде отворена основната част от „Арена Бургас“. Това стана ясно по време на инспекция на спортното съоръжение, чието строителство започна преди 8 години. От ДНСК също казаха, че ще съдействат за ускоряване на процедурата.


Строителят е поел ангажимент на среща в Министерството на младежта и спорта да бъде завършен етап от залата до два месеца, каза министърът на регионалното развитие Иван Шишков в Бургас. Към момента от обекта ще бъдат извадени фитнеса, помещенията за СПА и ресторантът, което няма да попречи залата да се ползва.

 

Шишков коментира, че е необходимо да се извърши преработка на строителството, което е свързано с противопожарните норми: Строителят е поел ангажимент в рамките на два месеца да свърши тези неща. Надявам се това да бъде завършено и да отиваме към въвеждане в експлоатация.“ От ДНСК също казаха, че ще съдействат за ускоряване на процедурата.

 

Това означава, че залите за спортни събития и за тренировки трябва да бъдат отворени, но и при днешната инспекция се видя, че в тях още не е сложена и настилката. Няма да се изразходват нови средства, добави зам.-спортният министър Петър Георгиев. Георгиев те пожела да отговори на въпроса какво ще се случи със заложените в бюджета 15 млн. лв. за залата.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама