НОВИНИ


Патрул на руски и китайски военни самолети над Японско и Източнокитайско море

0 3147 30.11.2022
Патрул на руски и китайски военни самолети над Японско и Източнокитайско море

Руски и китайски военни самолети, както и бомбардировачи Туполев-95 с голям обсег на действие патрулираха над Японско и Източнокитайско море. Това съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от световните агенции. Южнокорейската армия задейства изтребители заради навлизане в зоната й за въздушна отбрана.


За първи път руски и китайски военни самолети кацат на летища на други държави в рамките на съвместно въздушно патрулиране. По-рано южнокорейската армия обяви, че е са задействани изтребители, тъй като два китайски и шест руски военни самолета са навлезли в нейната въздушна зона за отбрана.

 

Руското министерство на отбраната отрече да е било нарушено чуждото въздушно пространство и че са действали според разпоредбите на международното право. Според Москва „на определени етапи от маршрута стратегическите ракетоносци са били придружавани от изтребители на чужди държави.“

 

 Учението е част от поредицата за съвместни учения, които имат за цел да демонстрират нарастващото военно сътрудничество между Москва и Пекин, които са поставени пред напрежение със САЩ.

 

Туполев Ту-95, който е познат на НАТО като „Мечка“, заедно с Ту-160, е гръбнакът на руските ядрени сили за въздушно нападение с голям обсег. Той е проектиран да хвърля ядрени бомби върху САЩ по време на Студената война.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама