НОВИНИ


Разговор между Путин и Байдън? Москва не приема условието на САЩ за изтегляне от Украйна

6 4044 02.12.2022
Разговор между Путин и Байдън? Москва не приема условието на САЩ за изтегляне от Украйна
Джо Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън е заявил готовност за среща с Владимир Путин. Условието е руският лидер да прекрати войната в Украйна. Байдън уточни, че евентуален разговор ще бъде съгласуван с Франция и НАТО.


Кремъл посочи, че президентът Путин остава открит за разговори. Говорителят Дмитрий Песков обяви, че Москва не е готова да приеме условието на САЩ за изтегляне от Украйна. По думите му отказът на Вашингтон да признае анексираните украински територии за руски, създава пречки за намирането на потенциален компромис.

 

Според Песков най-предпочитаният начин за постигането на руските интереси си остава дипломатическият. Лидерът на Франция Еманюел Макрон също потвърди намерението си скоро да проведе телефонен разговор с Владимир Путин.

 

Макрон увери, че никога няма да изисква от Киев да направи компромис, който да е неприемлив за Украйна, защото това няма да позволи постигането на траен мир.

 

За последен път лидерите на Русия и Франция разговаряха по телефона на 11-ти септември. Тогава Макрон се обяви за спиране на руските военни действия в Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама