НОВИНИ


Еврокомисарят по външните работи попари Нидерландия. Май има двойни стандарти

7 3555 05.12.2022
Еврокомисарят по външните работи попари Нидерландия. Май има двойни стандарти

Еврокомисарят по външните работи попари Нидерландия заради позицията й по въпроса с присъединяването на България към Шенген и заяви - страната ни е изпълнила условията, а проверките са показали, че сме готови за членство. 


По-рано за двойни стандарти от страна на Нидерландия заговори и служебният ни премиер Гълъб Донев, а острата позиция е повторил на среща с посланика на Нидерландия у нас външният ни министър Николай Милков. 

 

“България, Румъния и Хърватия преминаха задълбочена проверка, която показа, че те изцяло изпълняват всички изисквания, за да бъдат приети в Шенген”, посочи Илва Йохансон. 

 

По думите й допълнителните проверки, поискани от някои държави, са показали, че България и Румъния са повишили още повече защитата на външните граници. Според нея Европейската комисия няма информация, че границата между България и Турция може да бъде премината срещу 50 евро, предават от Българската национална телевизия.

 

Йохансон заяви, че министрите на вътрешните работи разполагат с всички доклади, които показват, че България, Румъния и Хърватия изцяло изпълняват всички изисквания. На 8 декември, когато е гласуването тя очаква положителен резултат и за трите страни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама