НОВИНИ


Росен Желязков: Бивши министри на ГЕРБ по-скоро няма да има в състава на кабинета

2 3003 06.12.2022
Росен Желязков: Бивши министри на ГЕРБ по-скоро няма да има в състава на кабинета
Росен Желязков

Проф. Николай Габровски има голяма свобода на движение. Ние ще го подкрепяме и ще носим политическата отговорност. Предполагам, че той има яснота за целия състав. Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ в студиото на бТВ.


"Футболната тематика и метафората бяха силни, но има нещо, наречено движението финт. Ясно е, че в нормална политическа ситуация лидерът на партията става премиер. Предлагането на силно партийна кандидатура – можеше да е Десислава Атанасова, Томислав Дончев, щеше да е признак за търсене на по-тясна политическа подкрепа", смята той.

 

"Слагаме на масата за разговори нашата програма за управление – има в нея всичко, от което има нужда. Около приоритетите ние ще водим този разговор. Въпросът е да се преодолеят червените линии", категоричен е Желязков.

 

Той заяви, че бивши министри на ГЕРБ по-скоро няма да има в състава на кабинета.

„Правилото на реципрочността в политиката – „Продължаваме промяната” направиха необходимото бързо да се дистанцират от произхода си. Това политическо заяждане с Румен Радев мина отвъд границите на диалога между парламентарната група на ПП и държавния глава. Той влезе в по-гореща фаза. Тези изречения са по-скоро външният израз на отношението. Не е имало срещи между Радев и Борисов – това е ясно и може да се докаже с факти”, допълни още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама