НОВИНИ


Донев зове темата с Шенген да не става разменна монета за медийна слава

1 2766 07.12.2022
Донев зове темата с Шенген да не става разменна монета за медийна слава

Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на медийна слава, призова в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Гълъб Донев. Повод за думите му е искането той да бъде изслушан от депутатите по темата за Шенген и видя в това пиар акция. 


“Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа. Законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост очакват своя ред за обсъждане в пленарна зала. Изслушването ми по темата Шенген се ползва като сламка, за която се хваща удавникът. Във фокуса на работата на Министерския съвет ще са изслушванията на министрите”, заяви Донев. 

 

За приемане на законите по Плана за възстановяване призова вчера и президентът Румен Радев. По думите му депутатите трябва да се заемат със законопроектите, които касаят съдебната система. 

 

Темата за членството ни в Шенген нажежи страстите у нас, след като Австрия и Нидерландия обявиха, че ще спрат България по пътя й към безвизовото пространство. Основната причина - мигрантският натиск. Някои обаче прозряха други мотиви, сред които и политическата криза. Депутатите пък се скараха вчера по темата и си размениха взаимни обвинения за това кой е по-виновен за ветото ни за Шенген.

 

На днешното заседание на Министерския съвет ще бъде разгледан пакетът от мерки за приемането на България в еврозоната. Сред тях е проект за промени на Закона за мерките срещу изпирането на пари, Закона за БНБ, както и промени по Кодекса за застраховането.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама