НОВИНИ


Атанас Атанасов: ДБ ще се срещне с ГЕРБ, но ще им откажем

2 2990 07.12.2022
Атанас Атанасов: ДБ ще се срещне с ГЕРБ, но ще им откажем
Ген. Атанас Атанасов

Ген. Атанас Атанасов от Демократична България каза, че партията му ще се срещне с кандидата на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Габровски, защото са възпитани, но ще му обяснят защо не може да го подкрепят. Това каза съпредседателят на ДБ в в кулоарите на Народното събрание.


Ген. Атанас Атанасов посочи, че няма да го подкрепят първият мандат на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, както и предложението на проф. Габровски за министър-председател заради "корупционните практики на правителствата на Борисов."

 

Атанасов посочи, че няма никакво значение дори проф. Габровски да предложи експерти, защото нищо не може да промени позицията им да не подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС.

 

Относно темата Шенген и упреците на премиера, че се използва за кратка политическа слава, Атанасов каза, че темата Шенген не е елементарна: "Аз бих искал да ви кажа, че истинските мотиви не се съобщават. Това, че за 50 евро може да се мине българската граница са някакви спекулации, които се разиграват. Проблемите са много по-сериозни и те са свързани с върховенството на закона."

 

Атанасов припомни, че още от 2011г. тогавашният министър-председател ние е съобщавал, че всеки момент ще бъдем приети в Шенген. Според депутатът щом това не се случва вече 10-12 г. означава, че проблемите "имат дълбоки корени и те са свързани с върховенството на закона и корупционните практики в България, които се явяват пробив в сигурността на ЕС като цяло“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама