НОВИНИ


Христо Иванов заяви пред проф. Габровски, че ДБ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

10 3045 08.12.2022
Христо Иванов заяви пред проф. Габровски, че ДБ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ
По време на срещата

Ние уважаваме вашите усилия и особено персонално. Инвестирате целия си социален и професионален капитал. С тези думи на Христо Иванов започна срещата на проф. Николай Габровски с представители на ДБ в опит да състави кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС.


 Иванов потвърди вече многократно споменаваната позиция на ДБ, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ – СДС. "Имаме решение от всички органи за това", каза той.
.

 

Съпредседателят на партията  изброи управленските приоритети на "Демократична България" - сигурността, върховенството на закона и подобряване на бизнес климата и модернизацията на страната.


.
Източник: БГНЕС

 

Проф. д-р Николай Габровски благодари на Иванов за експозето му. Той заяви, че е факт, че няма партийна обвързаност, но напомни, че ситуацията е изключително тежка за страната ни и тя не се нуждае от нови избори точно в момента.

Той заяви пред Иванов, че в негово лице ще срещнат подкрепа в доста от техните инициативи.

 

Кандидатът за премиер напомни, че най – голям шанс да се реализира правителство има с първия мандат, тоест този, който е връчен на ГЕРБ – СДС. Вероятността, по думите му, България да има кабинет и да не отиде на избори при втория и третия мандат е минимална.

 

Проф. д-р Габровски, цитиран от Новини. бг,  не пропусна да спомене, че обществото ни е обезпокоено от инфлацията в момента.

 

Очаква се следващата седмица да бъде представен кабинет, който ще бъде от хора в различни области и далеч от политиката. Някои от имената са с безспорни качества, съобщи проф. д-р Габровски.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама