НОВИНИ


Обвиненият за катастрофата на Околовръстното иска да го пуснат от ареста

0 3339 08.12.2022
Обвиненият за катастрофата на Околовръстното иска да го пуснат от ареста
Димитър Любенов

Димитър Любенов, обвинен за тежката катастрофа на Околовръстното, иска да бъде пуснат от ареста. Това съобщиха за БТА от съда, където Любенов е подал молба. При инцидента на 25 септември на Околовръстното шосе на София загина френски гражданин. Други двама пострадаха.


В молбата до съда защитата на Любенов посочва, че ако мъжът е на свобода, той няма да затрудни разследването, а и вече няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Случаят нашумя и заради това, че патрулен автомобил е ескортирал Любенов, който се е движил с превишена скорост. Колата на МВР се е движила в локалното платно. Виждайки удара, за който Любенов е обвинен, патрулният автомобил спира и се връща на заден ход около един километър. Това се установява от GPS-a на колата на МВР. Веднага след това същият патрулен автомобил се връща на мястото на катастрофата, но не по своя инициатива, а защото вече е подаден сигнал от свидетели на инцидента.

 

От записи от различни камери преди инцидента се вижда как патрулният автомобил с полицейски служители се движи зад колата на Димитър Любенов. Между обсега на двете камери GPS-ът на патрулния автомобил показва, че е имало спиране за около три минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение.

 

Димитър Любенов бе разпитан като свидетел и пред съдия по делото за престъпление по служба. Той е заявил, че е спрян от патрулни полицаи, те не са му искали документи за проверка. Униформените предложили да го съпроводят донякъде, а той им дал 200 лева.

Заседанието на съда е в понеделник.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама