НОВИНИ


Наказаха депутата, излъчвал през телефона си закритото заседание на НС

5 3313 09.12.2022
Наказаха депутата, излъчвал през телефона си закритото заседание на НС

Скандал с класифицирана информация в залата на Народното събрание. Депутати от БСП излъчиха през телефоните си на живо в социалните мрежи закритото заседание на Народното събрание, на което се обсъждаше изпращането на военна помощ за Украйна.


По-рано заседанието беше закрито за медиите и обществеността, тъй като на него се обсъждаше секретен списък с оръжие, което България ще предостави на Киев.

 

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предупреди депутатите да не разгласяван класифицирана информация през телефоните си, но те контрираха, че просто си държат устройствата в ръка. Един от излъчващите беше народният представител Бойко Клечков. По-късно той беше наказан с "порицание", допълва "Дарик".

 

В крайна сметка след излъчването на живо, Народното събрание отново направи публични обсъжданията за оказване на военна и военнотехническа подкрепа от страната ни за Украйна.

 

По-рано при откриването на заседанието, Борислав Гуцанов от БСП се възпротиви на извънредното приемане за обсъждане на точката за военна помощ. "Не оръжието е най-важното за страната ни", посочи той и обясни, че има и по-важни теми като например Шенген.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама