НОВИНИ


Проф. Николай Габровски: Оставам оптимист, дано разумът надделее

2 2919 14.12.2022
Проф. Николай Габровски: Оставам оптимист, дано разумът надделее
Николай Габровски

Оставам оптимист, дано разумът надделее. Надявам се диалогът, разумът, подадената ръка да вземат превес.


 Надявам се подкрепата да ми стигне, защото това е в интерес на всеки гласоподавател, независимо от коя политическа сила е, заяви на влизане в парламента проф. Николай Габровски.

 

По думите му основните задачи, които проектокабинетът си поставя са общонационални, те не са партийно оцветени и са в интерес на всяка една от партиите.

 

Много е трудна политическата ситуация, каза още проф. Николай Габровски.

 

Пленарният ден започна с кворум от 228 регистрирани народни представители точно в 9 часа преди биенето на първия звънец. 

 

След приемане на дневния ред на седмицата, Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи по време на дебатите в зала да влязат кандидат премиерът Николай Габровски и министрите в прокетокабинета му. Предложението беше прието с 230 гласа "за". 

 

От парламентарната трибуна кандидатът за премиер проф. Николай Габровски представи седемте приоритета и политики, които ще води прокетокабинетът. Той представи и персоналния състав на Министерски съвет. 

 

България е пред пропаст и по кой път ще поеме зависи от нас. дали ще поемем по пътя на отговорността, разума и волята за преодоляване на надвисналата катастрофа с общи усилия.

 

Или ще останем затворени в лоното на популизма, конфронтацията и тяснопартийни интереси. Моето желание бе да се откъснем от тяснопартийното, от конфронтацията, да се премине към експертното, прагматичното, професионалното.

 

Такъв е и кабинетът, който ви представих - от хора, които са професионалисти без ярка партийна оцветка, с опит на всички нива в администрацията, готови да заработят ефективно и пълноценно още от първия ден, заяви Габрвски. 

 

България има нужда от такова работещо правителство, България има нужда от работещ кабинет, това е най-сигурната антикризисна мярка, това е най-сигурната антиинфлационна стъпка, това е единственият начин да продължим по пътя към Шенген и Еврозоната, това е единственият начин България да остане пълноценен и достоен член на европейското семейство, заяви кандидат-премиерът.

 

Според него твърденията за съставяне на правителство със следващ мандат са подвеждащи и спекулативни.

 

Най-голям шанс имаме днес, тук и сега, и ако го пропуснем, ще останем в ръцете на случайността и задкулисните договорки, оставаме в ръцете на посветената на предизборна реторика 2023 г. - избори след избори, след избори. вместо да се борим с дълговата и икономическа криза, с кризата в сигурността, с кризата на ценности и дори с кризата на геополитическата ориентация, "ще се хвърлим в пропастта" на поредица от извънредни парламентарни избори.

 

Това ли искаме за България, това ли искаме за децата си, обърна се към народните предсатвители проф. Габровски. 

 

Номинираният за премиер от ГЕРБ - СДС разказа на депутатите притча: Две жени твърдели, че са майка на едно дете. Отишли при цар Соломон, който като ги изслушал, също не намерил доказателства. Тогава той предложил да разсекат детето на две, за да може всяка майка да получи по половина от него. Тогава истинската майка казала: Не, нека го вземе другата.

 

Нека любовта към България надделее. Нека запазим родината си. Нека заедно преодолеем бедата, в която сме изпаднали. Да живее България, отбеляза проф. Габровски. 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама