НОВИНИ


Франция ликува: Отива на финал, след като отстрани Мароко с 2:0

0 3012 14.12.2022
Франция ликува: Отива на финал, след като отстрани Мароко с 2:0
Френският отбор ликува БГНЕС

Франция ликува, защото отива на финал, след като отстрани Мароко с 2:0 във втория полуфинал на Мондиал 2022. Така ”петлите” станаха първият европейски отбор от 84 години насам, който успява да се класира на финал като актуален носител на трофея.


Днес тимът на Дидие Дешан показа обичайната си ефективност на това първенство. Тео Ернандес откри резултата още в петата минута. Попадението реално стана след точно четири минути и 39 секунди след първия съдийски сигнал и така стана най-бързият гол на полуфинал на световно първенство от този на Вава в срещата между Бразилия и Франция през 1958 година.

 

След това, особено в голяма част от второто полувреме, "петлите" трябваше често да се защитават, но Коло Муани (79') успокои световния шампион. Двата отбора удариха по една греда между тези попадения, а Мароко изненадващо бе съставът, който владееше повече топката в този полуфинал, но Франция е на финал, след като записа първата си чиста мрежа в Катар. Мароко ще спори за третото място с отбора на Хърватия. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама