НАРОДЕН ГЛАС


Мнозинството в 48-то НС отхвърли двата законопроекта за защита на лица, податели на сигнали

2 3433 15.12.2022
Мнозинството в 48-то НС отхвърли двата законопроекта за защита на лица, податели на сигнали
Надежда Йорданова

Мнозинството в 48-то НС отхвърли двата законопроекта за защита на лица, които подават на сигнали. Освен, че е важна антикорупционна стъпка, това е ключова мярка по Плана за възстановяване и устойчивост. По този начин се застрашава изплащането на милиарди средства за страната ни.


В своя профил в социалната мрежа Фейсбук депутатът от Демократична България Надежда Йорданова написа, че се създава реална опасност, след като

мнозинството в 48-то НС, заедно с БСП и част от ГЕРБ-СДС са отхвърлили и двата законопроекта за защита на лица, които са податели на сигнали.

 

Бившият правосъден министър посочва, че единият законопроект е бил внесен от Демократична България, а другият от Служебния кабинет.

 

Йорданова посочи, че гласуването на тези законопроекти е важна антикорупционна стъпка както и ключова мярка по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Ето пълния текст на депутата Надежда Йорданова:

 

 

Току-що мнозинството в 48-то Народно събрание, с участие на БСП и част от ГЕРБ-СДС отхвърлиха и двата законопроекта за защита на лица, податели на сигнали. И този, внесен от Демократична България, и този, внесен от Служебния кабинет.


Това беше важна мярка по Плана за възстановяване и устойчивост. Важна антикорупционна мярка.


Така Националният план за възстановяване и устойчивост бе на практика блокиран за месеци наред.


Е, толкова струват политическите обещания на ГЕРБ и БСП за изпълнение на мерките по Плана! Няколко милиарда лева щета за българските граждани и бизнес и отново неслучени реформи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама