НОВИНИ


Милен Матеев: Проф. Николай Денков е одобрената номинация на ПП за премиер

0 2945 15.12.2022
Милен Матеев: Проф. Николай Денков е одобрената номинация на ПП за премиер
Милен Матеев

Академик Николай Денков е одобрената номинация за премиер от Изпълнителния съвет на ”Продължаваме промяната”. Това потвърди пред БНР депутатът от ”Продължаваме промяната” Милен Матеев и уточни, че все още няма решение за това на Националния съвет на партията.


"За да може да бъде работещо правителството на малцинството, което ще предложим, ние искаме гаранции, че наистина има консенсус в парламента по поставените от нас приоритети и НС започва работа по внесените вече законопроекти, в които са включени приоритетните за нас и за страната теми. ... Ако нямаме гаранции за това, не миждаме смисъл да съставяме такова правителство", подчерта той.

 

По думите на Матеев ПП няма "да се крият зад експертни кабинети и да предлагат нещо само за да покажат на обществото, че са направили усилие за съставяне на правителство с втория мандат":

"Ако получим нужната подкрепа за нашите приоритети и първоначални гаранции, че наистина парламентът ще работи за тях, ние ще предложим едно наистина работещо правителство".

 

Той подчерта, че покани за подкрепа на кабинет с мандата на ПП ще получат всички политически партии, представени в Народното събрание:

"При нас никога не е стоя въпросът за някакви задкулисни договорки. В парламента, пред очите на всички, ще се види кой ще предостави подкрепа и кой - не. ... Предполагам, че всички партии ще изразят мнението си по предложената от нас програма и ще покажат дали искат България да има редовно правителство с втория мандат, представлявано от ПП и подкрепено от ДБ, или - не".

 

Матеев посочи, че ПП се надяват президентът Румен Радев да им предостави достатъчно време за разговори, преди да им връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама