НОВИНИ


Кристина Петкова: Има голям шанс да се състави правителство с втория мандат

1 3201 16.12.2022
Кристина Петкова: Има голям шанс да се състави правителство с втория мандат
БГНЕС

Смятам, че има голям шанс да се състави правителство с втория мандат. Видяхме какъв беше подхода с първия мандат - проформа. Тепърва започват разговорите за втория мандат. Ние сме обявили, че ще подкрепим кабинет на ПП, но отговорността е тяхна.


Това каза в предаването в ефира на NOVA NEWS зам.-председателят на ДСБ Кристина Петкова по повод започналите днес преговори за втория мандат.  

 

"Един кабинет, съставен изцяло от експерти, носи рискове. Кой ще носи политическата отговорност? Рискове носи и кабинет, съставен само от политически фигури.

 

Трябва да се търси баланс. Най-важното е да има ясно разписани мерки. Самите хора не разбират какво означава ПВУ (план за възстановяване и устойчивост - бел.ред.).

 

Те не разбират и какъв пакет от закони трябва да бъде приет, за да се усвоят парите по ПВУ. За това е важно един бъдещ кабинет с втория мандат да има ясна цел, визия, мерки, които да бъдат обяснени на хората", добави тя.  

 

"Ветото на президента върху промените в Изборния кодекс няма да попречи за съставянето на кабинет. Най-големият проблем е, че има голямо недоверие в самия изборен процес. Аз съм за машинно гласуване.

 

Била съм член на СИК и знам колко по-лесно, по-бързо и честно се случват нещата при машинното гласуване, отколкото с хартиена бюлетина", категорична бе тя. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама