НОВИНИ


Искрен Арабаджиев, ПП: ГЕРБ са свикнали, че всичко им се полага, как да работим с тях? 

0 3494 18.12.2022
Искрен Арабаджиев, ПП: ГЕРБ са свикнали, че всичко им се полага, как да работим с тях? 

Как да си говорим с ГЕРБ, когато непрекъснато говорят, че сме фалирали държавата? Как да работим с хора, които не са разбрали, че не могат да управляват самостоятелно, въпреки че са спечелили изборите. Те са свикнали, че всичко им се полага. Това трябва да осъзнаят. Трябва да седнем на една маса и да видим кои са големите проблеми в страната.


Това заяви пред Българската национална телевизия Искрен Арабаджиев от "Продължаваме Промяната". 

 

Той определи шансовете за съставяне на кабинет като “минимални”.

 

В случай, че все пак се стигне до съставянето на правителство, то няма да бъде изцяло експертно, а смесица с политически лица, обясни депутата от ПП. По думите му, управлението на служебно правителство още три месеца не е добре за страната.


По думите му най-големият проблем в страната е корупцията и липсата на осъдителни присъди по високите етажи. Това според Арабаджиев е отсъствало в проектокабинета на проф. Николай Габровски. 


"Ако наистина искат да се борят срещу корупцията, защо не приеха Закона за защита на лицата, подаващи сигнали?", попита Арабаджиев. 


Депутатът от ПП допълни, че Кирил Петков и Асен Василев са готови да се отдръпнат и да не участват в състав на Министерския съвет - нещо, което стана ясно още миналата седмица. 


"Показваме, че сме готови понякога да отстъпим назад в името на това страната да се придвижи напред", обясни Арабаджиев. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама