НОВИНИ


Зеленски посети фронта в гр. Бахмут. В Киев ще има 12-метрово коледно дърво, с енергоспестяващи светлини

1 2958 20.12.2022
Зеленски посети фронта в гр. Бахмут. В Киев ще има 12-метрово коледно дърво, с енергоспестяващи светлини
Киев

Украинският президент Володимир Зеленски посети града на фронтовата линия Бахмут. От седмици там се водят ожесточените сражения между украинската армия и руските части. Очаква се в столицата 12-метрово изкуствено дърво да бъде украсено с енергоспестяващи светлини. То ще бъде захранвано с генератор. Наречено е ”коледно дърво на украинската непобедимост”. Символично на него ще има гълъби на мира.


Володимир Зеленски е връчил награди на войници. Той определи жителите на града като "герои" заради тяхната съпротива срещу руското настъпление. Посещението на Зеленски е израз на подкрепа за Бахмут. Това е ключов град, който украинските сили успяват да удържат под свой контрол.

 

В Киев кметът Виталий Кличко обеща да не допусне Русия да открадне Коледа от децата. Коледно дърво, което е захранвано с генератори, грейна в центъра на столицата.

 

Обикновено на централния киевски площад се поставя голямо вечнозелено дърво, но тази година местните власти са избрали 12-метрово изкуствено дърво, което е украсено с енергоспестяващи светлини. То ще бъде захранвано с генератор. Наречено е "коледно дърво на украинската непобедимост". Символично на него са поставени гълъби на мира.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама