НОВИНИ


Д-р Узунова от болница „Шейново” уговаряла бебетата да бъдат пак разменени

6 8474 23.12.2022
Д-р Узунова от болница „Шейново”  уговаряла бебетата да бъдат пак разменени
Донка Узунова

Семейството, което се е осъмнило, че бебето им е разменено, са сравнили физически белези в рода и така са стигнали до този извод. Това каза по Нова телевизия д-р Донка Узунова, шеф на отделение в болница „Шейново”. Тя уточни, че родителите са със по-светли очи и затова е възникнало съмнението.


Идентификацията на бебетата се извършва не само от акушерите, но и от родителите, коментира д-р Узунова. Акушерката, която е поставила гривничката е с 32 години стаж и извършва тази дейност всеки ден, добави тя. Лекарката няма още обяснение как точно се е стигнало до размяната.

 

Именно д-р Узунова е разговаряла и с двете семейства, за да ги уговори бебетата да бъдат разменени, за да бъде всяко при биологичните си родители. Тя обясни, че целта ѝ е била да се направи първо ДНК тест и на двете деца, за да се установи истината. Д-р Узунова допълни, че не е правила опит ситуацията да се реши без да става публична, за да се избегнат последствия за болницата. Началничката на отделението призна, че всички в него изпитват неудовлетворение от случилото се. Според лекарката е по-важно бебетата да са при родителите си, а едва след това да се търси, чия е вината.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама