НОВИНИ


България започна предоставянето на военна помощ за Украйна

15 3219 23.12.2022
България започна предоставянето на военна помощ за Украйна

България е започнала предоставянето на военна помощ за Украйна. В момента тече “логистичната операция”, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.


"Вече е в сила решението на Народното събрание. Както беше подчертано, тече операцията. Тази операция сме я планирали с военните органи на НАТО, утвърдена е от министъра на отбраната. Важното е да се подготви това, което е предвидено, да се палетизира, да се транспортира до местата, откъдето трябва да бъде извозено с фокус върху безопасност, сигурност и този план е направен, както на ведомствено ниво, военните органи на Министерство на отбраната, българската армия, така и на междуведомствено ниво, за да се осигури сигурността в държавен мащаб”, посочи адм. Ефтимов.

 

Той допълни, че след приключването на операцията МО ще реши как да адресира въпроса в публичното пространство.

 

Изпълнението на решението на Народното събрание става след като тази сутрин в Държавен вестник бе публикуван указ на държавния глава Румен Радев за обнародването му. БСП настояваше президентът Румен Радев да наложи вето върху закона. Сега от левицата и от “Възраждане” обявиха, че ще сезират поотделно Конституционния съд за решението на НС.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама