НОВИНИ


Стрелба в центъра на Париж. Има двама убити и няколко ранени

3 3217 23.12.2022
Стрелба в центъра на Париж. Има двама убити и няколко ранени

Въоръжен мъж е открил стрелба в центъра на Париж. Двама души са убити, а четирима са ранени, съобщава БиБиСи. Стрелбата е станала около от гара ”Gare de l'Est”, в близост до кюрдския културен център и фризьорския салон.


Заподозряния е на възраст 69 години. Той е задържан от полицията. Властите призоваха хората да избягват района на Rue d'Enghien, в 10-ти район в Страсбург-Сен Дени. Страх и паника има сред хората, които са станали свидетели на престъплението.

 

Според свидетели е имало около седем или осем изстрела, както и че улицата е била пълна със служби за спешна помощ. Твърди се, че двама от ранените при стрелбата са в критично състояние, а други двама са тежко ранени.

 

Полицията е задържала заподозрения без съпротива. Според източници е открито оръжието, което е използвано при нападението. Прокурорите съобщават, че са започнали разследване за убийство. Все още няма данни за мотива и целта на стрелбата.

Улицата, която е близо до метростанция "Château d'Eau" има няколко ресторанта и магазини, както и културен център. Традиционно това е много оживен район.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама