НОВИНИ


Евгений Кънев: Най-важна е съдебната реформа

9 3389 23.12.2022
Евгений Кънев: Най-важна е съдебната реформа
Евгений Кънев и Слави Василев

Тъжно ми е, че това е тема за дебат. Срамувам се, че наричаме помощта за Украйна гласувана от войнолюбци. Вероятно Путин е миротворец. не може в Европа да сме за пари и помощи. Би трябвало да изповядваме същите ценности. Това каза по БТВ икономистът Евгений Кънев. 


Никой не ни прави услуги. Никой не ни прави подаръци. Нямахме суверенност по отношение на газа от Русия. Моят прочит е, че единствен шанс за кабинет е правителство с третия мандат пред партията на Янев. Трябва да се намери формула с участието на БСП. ГЕРБ трябва да подкрепя безспорно кабинета. 

 

Предпочитана опция е да се върви на избори. Българската икономика се представя много добре. Изнасяме зърно, електричество и оръжие. Имаме един от най-добрите макро показатели в Европа. Най-важна е съдебната реформа- камъкът на държавата. Иначе няма икономически растеж. Сега да видим как ще се запази положението. Има само един критерий-ефективно осъдени.  


Слави Василев допълни: 

България е притисната и всички играчи знаят, че темата с помощ за Украйна удря електората им. Корнелия нинова знае, че НС гласува и задължи МС да даде оръжие на Украйна. КС няма как да отмени ратифициран от НС договор. Прехвърлянето на картофа не заблуждава никой от българските граждани. Ние сме част от НАТО. НАТО е въвлечен в този конфликт.  И ние трябва да сме солидарни с тази липса на справедливост. България има особена връзка с русия, но се гладува военна помощ, който очевидно трябва да се случи. 

 

Диктатурата на Путин е от много отдавна. нито едно правителство не се сети да диверсифицира. Няма как тя да се случи така бързо. Нямате влияние да наложите своите гледни точки. България, за да защити своите интереси й бе необходимо време, за да може да купува газ и петрол от други страни. 

 

Правителство, ви се подписвам, че няма да има. Ако има, то ще е краткосрочно. Всички дъвчем дъвка сега, диалогът е счупен. Служебни правителства ще продължат да управляват, но те не са безконтролни. Институциите у нас работят, въпреки аварийния режим. И това ще продължи, защото партиите не умеят да си говорят.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама