НАРОДЕН ГЛАС


Адв. Михаил Екимджиев: Има декларативно сътрудничество с НАТО и ЕС, но омертата на руските ортаци си работи

1 6484 28.12.2022
Адв. Михаил Екимджиев: Има декларативно сътрудничество с НАТО и ЕС, но омертата на руските ортаци си работи
Адвокат Михаил Екимджиев

Според адвокат Екимджиев, Гешев е главната причина, заради която България не беше приета за членство в Шенген. Той посочи, че ”Клептократското мнозинство” в Народното събрание няма интерес за реализация на същинска съдебна реформа.


Адвокатът Михаил Екимджиев посочи, че "Клептократското мнозинство в този парламент очевидно няма интерес от същинска реформа, която би намалила източниците за безнаказана корупция, с която те са свикнали", защото според Екимджиев те се хранят от това "в продължение на целия мътен и кървав преход и до края на управлението на ГЕРБ." Адвокатът посочи, че това е основата на нежеланието да се извърши съдебна реформа..

 

Михаил Екимджиев каза, че корупционните практики, които "са прикривани и толерирани от прокуратурата, благодарение на които един многопартиен елит се захранва с финансов ресурс за влияние и по този начин си стабилизира и увековечава управлението", допълни той пред БНР. Екимджиев определи, че "Това е мнозинството по интереси и на хартиената бюлетина, и на антисъдебната реформа." По думите му обаче в един момент, колкото и да са сериозни тези интереси, те няма да издържат на външния натиск.

 

Според Екимджиев са налице "мафиотски триади, конструкции, градени вече 10-12 години, които много трудно могат да бъдат разградени", тъй като  "ПП формално имаха парламентарно мнозинство, формално държаха изпълнителната власт, но под тях служите ги саботираха и торпилираха. Те реално не можеха пълноценно да упражняват политическата власт. Те бяха с вързани ръце, с вързани очи понякога", заяви Екимджиев.

 

Адвокат Екимджиев ги определи като "гениални илюзионисти" задкулисните играчи, защото: "На пръв поглед демонстрират проевропейско, проатлантическо поведение. Докато се правеше на евроатлантик, Борисов осигури построяването с наши пари на руския газопровод, който се оказа много важна логистична брънка в подготовката на войната срещу Украйна. Докато се правеха на евроатлантици, първо Цацаров, а след това и Гешев, проспаха атентатите срещу Емилиян Гебрев." Когато гърмяха военните складове в България Цацаров и Гешев обменяха челен опит с главния прокурор на Русия - Чайка, посочи още Екимджиев.

 

Относно декларираната евроатлантическа ориентация на главния прокурор, Михаил Екимджиев подчерта: "Това е неговият илюзионистки чар и талант. Той от време на време пуска пушилка с някакви дребни русофилски шпионски игрички. Това е пушилката, това е заблудата. Гешев отказа да разследва построяването на руския поток в България, отказа да разследва КТБ и разграбването ѝ. Ключови елементи от българската стратегическа инфраструктура се придобиват под носа на нашите служби и на главния прокурор."

 

"На преден план има декларативно сътрудничество с ЕС и НАТО, а в същото време омертата и тази непоклатима триада и техните руски ортаци продължава да си работи безотказно", коментира Екимджиев. Според него: "Главно заради Гешев ни беше хлопната вратата за Шенген", смята юристът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама