НОВИНИ


Пращат депутатите в изолатор за пушачи

1 6331 13.08.2010
Пращат депутатите в изолатор за пушачи

Специално помещение за пушачи ще има вече на втория етаж в парламента. Като подходящо място за това са избрали едно хранилищата на депутатската библиотека.



Досега депутати и журналисти димяха в коридора пред пресцентъра в другия край на сградата на парламента. Но след последните промени в закона за здравето, създаването на изолатор за пушачите стана задължително условие за всяка обществена сграда.

Запознати коментират, че НС нямало и сега достатъчно помещения за нормална работа, така че осигуряването на стая за пушком се оказал проблем.

Помещението, което се освобождава в момента, се състои от две преходни стаи, едната от които е по-голяма. Всъщност новото помещение няма да е само за пушачи, но ще е и място за журналистите.

Сериозно предизвикателство и проблем се оказва как да бъде разширена територията за работа на медиите, защото всички възможности са изчерпани, а сега съществуващата пресгалерия не е достатъчна, обяснява Христо Краевски, директор на пресцентъра на парламента. Единствената възможност е да се създаде полифункционално пространство за пресгалерия от типа на тези в Европейския парламент, казва още той.

Предвижда се в тази стая да има екран, от който да се следят дискусиите в пленарната зала, както и обособяването на работен кът с компютри. В по-малката стая пък ще бъде направенобарче за кафе и там ще може да се пуши. Това ще бъде и мястото, където всеки журналист ще може да седне с депутат за интервю, или пък зад компютъра, за да изпрати материал, обяснява Краевски.

Засега бившите помещения на библиотеката само се изпразват. Предстои да бъдат основно ремонтирани.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама