НОВИНИ


Вигенин: Логичното решение е БСП да не подкрепи втория мандат

2 2880 03.01.2023
Вигенин: Логичното решение е БСП да не подкрепи втория мандат
Кристиан Вигенин

”България има нужда от редовно правителство и политическа стабилност.” Това посочи Кристиан Вигенин от БСП на срещата с парламентарно представените партии. Според Вигенин това не трябва да се случва на всяка цена. Вигенин поздрави Продължаваме промяната за избрания подход.


БСП разгледа декларацията за приоритетите и задачи за 48-ото Народно събрание, допълни Вигенин. Той изтъкна, че оценяват положително усилието за диалог. социалисът изтъчна, че участието на БСП е "израз на добра воля и желание за излизането от кризата. Споделяме основните цели като развитие на икономика национална сигурност енергийна независимост и неравенствата, образованието и здравеопазването.“

 

Кристиан Вигенин открои, че имат и несъгласия с Продължаваме промяната: "От декларация този документ мина в проект на решение и има по-задължаващ характер. На нас ни се струва такава формула ще прави зависимо правителството от случайно мнозинства и ще удължи кризата. ДПС, ГЕРБ и "Възраждане“ са мнозинство и не участват в диалога." Вигенин каза, че според него ДПС, ГЕРБ и "Възраждане“ нямат намерение да подкрепят правителство с втория мандат, затова е логичното решение БСП да не подкрепи втория мандат.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама