НОВИНИ


Демерджиев: МВР готви спецоперация за нелегалната миграция

6 3161 05.01.2023
Демерджиев: МВР готви спецоперация за нелегалната миграция

Спецоперация срещу нелегалната миграция на територията на цялата страна подготвят от Министерството на вътрешните работи. Това обяви пред депутатите служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на изслушването си в пленарна зала. В подготовката участват и от прокуратурата, а самата операция ще започне следващата седмица. 


Министърът посочи, че подробно са обследвани всички случаи, данни и лица, за които има оперативна информация във всяка една служба в страната. На турската страна е подадена информация за техни граждани, за които има данни за участие в подобни схеми. Демерджиев посочи, че идеята е да се проведат паралелни операции в България и Турция, с които да се ударят групите за каналджийство. 

 

“Включени са технически средства и дронове, които да наблюдават не само движението на нелегалните мигранти, но и движението и поведението на граничните полицаи”, обяви Демерджиев, цитиран от Българската национална телевизия. 

 

Вътрешният министър коментира и последният случай, в който служител на жандармерията бе задържан, след като бе хванат да шофира автомобил, пълен с мигранти. За него бе съобщено вчера. По думите на Демерджиев служителят на МВР е показал служебната си карта и е бил задържан на място от своите колеги. Предприети са мерки по отстраняването му от длъжност. 

 

"Това, че един полицай се е замесил в дейност, в която хиляди граждани, включително на целия Европейски съюз, са замесени, не е показателно, че цялата полиция е пробита и корумпирана", отбеляза Демерджиев.

 

Образувани са дисциплинарни производства на извършителите, както и на преките ръководители, които не са създали организация и не са упражнили контрол.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама