НОВИНИ


Тайван забрани износа на инструменти за мъчения и детектори за взривове за Беларус и Русия

0 3272 05.01.2023
Тайван забрани износа на инструменти за мъчения и детектори за взривове за Беларус и Русия

Тайван добави нови артикули към списъка със стоки, подлежащи на контрол на износа за Русия и Беларус. Този ход цели Тайпе да се приведе в съответствие със санкциите на САЩ и ЕС и да предотврати износа на "високотехнологични стоки за военна употреба“, съобщи министерството на икономиката на Тайван.


Министерството добави 52 артикула към новия списък за контрол на износа, които са свързани предимно с вещества за ядрена енергия, различни стоки, химикали и машини. Износителите се призовават "да спазват разпоредбите за контрол на износа и да извършват надлежна проверка, преди да извършат транзакции с Русия и Беларус“, според изявлението.


Разширеният списък, публикуван от Тайванското бюро за външна търговия, включва оборудване за изтезания, като "маншети за пръсти" и "палки с шипове", няколко експлозивни и химически агенти, като димни бомби или сълзотворен газ, и "оборудване за откриване на експлозиви", използващо "рентгенови", "ядрени" или "електромагнитни техники".


Тайван, един от най-големите технологични центрове в Азия, вече беше наложил ограничения за износ към Русия на редица свързани с технологиите стоки миналия април, преди да разшири санкциите към Беларус през май.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама