НОВИНИ


Депутат на “Възраждане” пита Христо Грозев свързан ли е със “Сорос”

17 4392 05.01.2023
Депутат на “Възраждане” пита Христо Грозев свързан ли е със “Сорос”

Депутати от “Възраждане” нападнаха Христо Грозев по време на изслушването му в Комисията за контрол над службите за сигурност като заговориха, че той е чуждестранен агент и го питаха има ли нещо общо с Джордж Сорос. 


Народните представители изслушват Грозев заради заплахите от страна на Руската федерация и обявяването му за издирване. Изслушването се случи по искане на “Продължаваме Промяната”. 

 

В хода на дебата от "Възраждане" решиха да нападат Грозев. Ивайло Чорбов го нарече "внедрен платен военен разузнавач на САЩ" и заяви, че той не бил журналист. Депутатът защити Русия и го попита какво очаквал, щом отразява войната. Грозев обаче отвърна, че твърденията са “дезинформация” на хора, които обичат Русия.

 

Златан Златанов от редиците на Костадин Костадинов пък намекна, че Грозев получава финансиране от “Отворено общество” и има общо с Джордж Сорос. Самият журналист отрече. 

 

Всички депутати от “Възраждане” направиха опит да бойкотират изслушването на Грозев в комисията. Николай Дренчев искаше заседанието да е закрито, определи въпроса като “злободневна темичка”. Чорбов пък се зачуди кое налага изслушването на журналиста.

 

“Само органите на ДАНС проявиха интерес към моята безопасност", посочи Грозев по време на изслушването си като допълни, че представители на изпълнителната власт не са се свързали с него. 

 

"Чувствам се заплашен да се върна в България. Опасността е реална”, допълни още той. 

Пред депутатите журналистът Христо Грозев допълни, че не знае защо е обявен за издирване от Кремъл, но спомена публикация в държавната РИА Новости, според която обвинението е свързано с новия закон за отразяване на войната в Украйна. 

 

"С това, което се прави срещу мен, се цели да се заглуши работата на журналистите по целия свят”, смята Грозев и посочи, че според него причината е негово разследване за програмирането на руски крилати ракети, в което са идентифицирани 33-ма военнослужещи, на които ЕС налага санкции седмица преди да повдигне обвинението срещу него.

 

Журналистът коментира още, че според него Бъргария е от ключовите страни, от които се интересува руското разузнаване


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама