НОВИНИ


200 хил. имейл адреса са изтекли от Twitter след хакерска атака

0 2880 06.01.2023
200 хил. имейл адреса са изтекли от Twitter след хакерска атака

Хакери откраднаха имейл адресите на повече от 200 милиона потребители на Twitter и ги публикуваха онлайн. Не е ясно дали те са автентични. Екранни снимки от хакерския форум, където данните се появиха в сряда, се разпространяват онлайн.


Според Алон Гал, съосновател на израелската фирма за мониторинг на киберсигурността Hudson Rock посочва пред Reuters, че пробивът ще доведе до много целенасочен фишинг и "doxxing" - публикуване на лична информация в интернет със злонамерени цели.

От социалната мрежа не са коментирали.

 

Не е ясно откъде точно е дошла хакерската атака, нито кога. Може изтичането на данни да се е случило още през 2021 г., преди Илон Мъск да придобие собствеността върху компанията.

 

Твърденията за размера и обхвата на пробива първоначално варираха с ранни акаунти през декември, според които 400 милиона имейл адреса и телефонни номера са били откраднати.

 

Голям пробив в Twitter може да заинтересува регулаторите от двете страни на Атлантика. Комисията за защита на данните в Ирландия, където се намира европейското седалище на Twitter, и Федералната търговска комисия на САЩ наблюдават компанията, собственост на Илон Мъск наблюдават за спазване на европейските и американските правила за защита на данните.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама